torstai 28. tammikuuta 2010

Lepopäivä

Puutöitä, varusteiden kuivattelua ja inventointia, kartan tutkimista ja laiskottelua. Kyllä asuminen on vaihteeksi kivaa.

Kännykän akku alkaa loppua. En tiedä, miten pakkasen syömä vara-akku on, ja sama pätee varakännykän jo vuosia vanhoihin akkuihin. Lataamaan pääsee kai muutaman päivän päästä Ylikiimingissä.

Saunakankaan ohi virtaavassa Piltuanjoessa on näkyviä sulapaikkoja ja näennäisen lumipeitteen alla varmasti lisää. Jokien varaan ei siis tosiaan voi laskea. Ylikiiminkiin suksin varmaan teiden varsia, sitten vielä Muhoksentietä Isolle Seluskanjärvelle ja sitten kelkkareittiä Kalimenlammelle. Sieltä pääsee jo aika hyvin pikkuteitä Hiukkavaaraan ja Ouluun. Sitten joskus.

2 kommenttia:

  1. Hyvin Sinulla matka kulkee!? Tavallinen tunne kiveliössä,tuo väliaikainen matala olo, kun on matkaa vielä jäjellä määränpäähän. Nyt kannattaakin juroutua paikalle päiväksi.Katselet kuutamoa yöllä ja aamulla matkalle keinoon,aavalle ja rämeelle. On loppumatka tasaisempaa. Lunta siellä varmaankin vähän, parempi ehkä keinon vartta hiihdellä. Sinä sen tiedät. Toivottavasti tekemäsi jukko kestää Ouluun. Näinpä tänään. Tsemppiä.
    rami

    VastaaPoista
  2. Piltuanoja on niin pieni, ettei sitä voi joeksi sanoa.
    Ei muuta kuin Nuorittajokea alaspäin Kiiminkijoelle ja sitä pitkin kelkan jälkiä Ylikiiminkiin.
    Ylikiimingistä sitten loppumatka kokonaan kelkkareittiä Ouluun. Ei mitään Muhoksentien vartta, vaan keskustasta lähtee reitti, jota pitkin koko matka.

    VastaaPoista