perjantai 22. tammikuuta 2010

Vielä vaivaluettelo

Peukalonkynsien reunojen iho alkaa jo halkeilla, mikä tietää kivuliaita aikoja. Rasituspäänsärky, ja vatsa hiukan sekaisin (huom, yksi pieni keskiolut). Hartiat tietysti jumissa ja etureidet hellinä. Isovarpaita kolottaa. Lisäksi hiihto näillä pakkasilla korventaa astmaatikon keuhkoja. Ahkion vetovyö on jauhanut kyljet aroiksi. Yskittää. Muuten vointi on erinomainen näin majatalon sängyllä loikoillessa.

4 kommenttia:

  1. Armeijassa oli pari 13pv mittaista leiriä, jolloin pakkanen oli käytännössä koko ajan alle -25 ja kireimmillään jotain -32 luokkaa. Silloin huomasi, että siihenkin tottuu vähitellen. Olihan siellä kylmä, mutta jotenkin se ei juuri haitannut. Ainoastaan viima tuntui kurjalta "tunturissa". Energiankulutus oli jotain uskomatonta, koko ajan sai syödä jotain (vaikka kaikki ruuat olivat jäässä). Onneksi suklaalevyt eivät jäätyneet. Lapsena pelattiin vielä jalkapalloa -31 asteen pakkasessa, nyt ei kyllä enää irtoaisi. Tuntuu että keuhkot huutaa pakkasessa hoosiannaa jo matkalla kotiovelta parkkipaikalle.

    Sääennusteita kun tässä katselen, niin ilmatieteenlaitos lupailee kylmän jatkuvan vielä pidempäänkin, keskiviikon tienoilla alkaisi sadella lunta vähitellen. Accuweather taas lupailee hyvinkin toisenlaista, sen mukaan Suomussalmen suunnalla oltaisiin lähipäivinä -11 tuntumassa päiväsaikaan. Totuus lienee jossain näiden välimaastossa, eli normaalia kylmähköä tammikuun keliä pukkaa.

    VastaaPoista
  2. "Jos siihen ei satu niin se ei toimi" - joku viisas jokus on sanonut. Totta. Ainakin 40:n (takuuajan) jälkeen.

    VastaaPoista
  3. On sinulla asennetta, mutta sallittua on toki myös osoittaa armoa itselleen. Pakkasta on sentään jumalalattoman paljon ja ihminen on - ihminen!

    VastaaPoista
  4. Elä palelluta ihteäsi. Bepanthenia reilusti kipeisiin peukaloihin ja löysästi sideharsoa/kangaslaastaria ympärille.Tarkkaile varpaitasi: kylmäkö niitä pakottaa, minkä väriset ovat. Ei se ole häviö jos säätilat sanelevat reissulle pisteen. Tämä kylmyys on nivelille ja sille vesikepillekin kova juttu. Astma ja rehkiminen ja pakkanen = ei hyvä yhdistelmä. Voimia! - A.A.

    VastaaPoista