lauantai 16. tammikuuta 2010

Mobiilia hämmennystä

Koska halusin vedenpitävän retkipuhelimen, jossa on paljon muistitilaa ja bluetooth, päätin viime kesän alussa ottaa rohkean askeleen ja luopua pitkäaikaisesta Nokia-uskollisuudesta. Ostin Samsung B2700:n, jonka hypistelytuntuma oli miellyttävä. Ajattelin, ettei kännykän toimivuus voi nyt niin olla merkistä kiinni, ja annoin korealaisille tilaisuuden.

Uuden laitteen logiikka oli kuitenkin sellainen, että niukan käyttöohjeen kanssa kahlatessa jäin usein ihmettelemään, miten tämä ominaisuus oikeasti toimii. Arvelin tottuvani, mutta en tottunut. Nokian käyttäjäliittymä on yksinkertaisesti parempi. Yksinkertaisten kalenterimerkintöjenkin lisääminen Samsungiin vaatii turhaa naputtelua. Tuttavaperheelle käyttäjätyytyväisyyttä kuvaillessani onnistuin säikyttämään kissan, joka ei ollut kuulemma tottunut sellaisiin tunteenpurkauksiin.

Retkikäytön kannalta kohtalokkainta on, ettei Samsungiin saa akkuja. "Valitettavasti kyseinen varaosa ei ole tällä hetkellä saatavilla varastostamme", ilmoittaa maahantuoja, ja se siitä. Verkkokauppa.comiin niitä piti tulla 6.1., mutta sittemmin arvioitu saatavuusaika on ollut "2-4 vkoa" - jo melko pitkään. Siellä ne AB663450BE-akut häämöttävät horisontissa kuin kommunismin maanpäällinen paratiisi, etääntyen aina sitä mukaa kun sitä kohti kulkee. En siis ota retkelle mukaan Samsungia vaan vanhan Nokia 5140:n.

Vaikka matkapuhelin ei kaiken kaikkiaan ole elintärkeä kapistus ja elämä olisi joltain osin jopa onnellisempaa ilman sitä, en voi olla ihmettelemättä: ovatko pohjoiskorealaiset vihdoin onnistuneet kaivamaan maiden rajan ali niin pitkän tunnelin, että se yltää Samsungin akkutehtaalle saakka, ja yön hämärissä kähveltäneet akut puutteesta kärsivään maahansa? Onko B2700 niin susi tuote, ettei sitä välitetä tukea edes sen vertaa, että käyttäjä saisi ostetuksi vara-akun? Vai onko se niin helvetin huippuhyvä, että suosio on yllättänyt valmistajan, ja syrjäinen Suomi saa akkunsa vasta jälkijunassa? Tämä on kelvottoman huonoa palvelua. Toivoisin saavani vastauksen näihin kysymyksiin, toivoisin, etten olisi ostanut Samsungia, ja varoitan ketään sellaista ostamasta niin kauan, kuin varaosapalvelu ei toimi. Tämä on antimainos, ja Samsung on itse vastuussa siitä, että pienellä äänelläni piipitän protestin sitä vastaan.

Näin jälkeenpäin ajatellen oikea valinta olisi ilmeisesti ollut Nokia 5500 Sport, kaikkine joutavanpäiväisine kalorilaskureineen.

4 kommenttia:

  1. Käyttöjärjestelmä tuossa Samsungissa on kyllä aika monimutkainen. Itse ostin tuon juuri kestävyytensä ansiosta. Olen tippunut veneestä kolmesti puhelin taskussa ja se toimii edelleen moitteetta. Askelmittari olisi ollut hyvä kävelyreissulla ;)

    VastaaPoista
  2. Jos puhelin aiheuttaa veneestä putoilua, se on suorastaan hengenvaarallinen!

    VastaaPoista
  3. onpas purkaus. Itselläni sama puhelin ja akku löytyi DNAlta...
    Niinhän se on että kaikki muut paitsi kotimainen saa herkemmin haukut!

    VastaaPoista
  4. Seuraavaksi kannattaa törsätä Sonim XP3 Questiin - ei lopu akku ei, ei edes -30 asteen pakkasella. Eikä tarvii vara-akkuja mukaan, jos ei ole reissussa yli kahta kuukautta eikä soittele ihan tuon tuosta.

    VastaaPoista